Pravila zasebnosti

Menimo, da je vaša zasebnost zelo pomembna; da bi bili seznanjeni z našim delovanjem, ki zadeva zasebnost, vam priporočamo, da si preberete sledeče smernice. Ker je modernakup.si razvijajoča se spletna stran in ker se tudi tehnologija, povezana s spletom, nenehno nadgrajuje, so tudi te smernice podvržene spremembam. Da boste z njimi seznanjeni, bodo vse spremembe objavljene na domači strani modernakup.si. Modernakup.si ni odgovoren za vsebino ali pravila zasebnosti spletnih strani, do katerih vodijo povezave z modernakup.si.

Osebni podatki
Za registracijo za članstvo boste podali svoj elektronski naslov. Za nekatere oglaševane izdelke in storitve bomo vprašali tudi po vašem imenu, rojstnem datumu, spolu, naslovu, poklicu in osebnih interesih. Ko ste prijavljeni na spletni strani, zbiramo tudi podatke o tem, katere strani znotraj našega omrežja obiskujete. Za vsakega uporabnika naše spletne strani, strežnik avtomatsko prepoznava le uporabniško ime obiskovalca, brez elektronskega naslova. O neregistriranih obiskovalcih strani ne zbiramo nobenih podatkov.

Uporaba podatkov
Vaše podatke uporabljamo, da vam lahko nudimo naše storitve, omogočimo administrativne funkcije, povezane z omenjenimi storitvami, ter za marketing in za odnose s strankami. Če želite, lahko prejemate elektronska obvestila o novih izdelkih, storitvah in prihajajočih dogodkih, ki vas zanimajo. Če ne želite prejemati teh elektronskih obvestil ali želite spremeniti vaše nastavitve, ki zadevajo tovrstno obveščanje, spremenite nastavitve v vašem profilu v delu Zasebnost. Vašega elektronskega naslova ne bomo predajali ali prodali drugim družbam in organizacijam, vaše geslo za račun pa bo zmeraj zaščiteno. Morda bodo  uporabnikovi podatki kdaj deležni novih načinov uporabe, nepredvidenih v naših Pravilih zasebnosti. Če bo  do tega prišlo, bodo spremembe objavljene na naši strani, vi pa se boste lahko odločili, ali boste sodelovali v omenjenih novih načinih uporabe podatkov. Če vas skrbi, kako ravnamo z vašimi podatki, redno pregledujte naša Pravila zasebnosti.

Piškotki
Piškotek je del podatka, ki ga spletna stran prenese na trdi disk uporabnikovega računalnika z namenom vodenja evidence. Piškotek prav tako pospeši uporabnikov nadaljnji dostop do spletne strani oz. njene uporabe, nam pa omogoča sledenje posameznikovih vzorcev uporabe in zbiranje podatkov, ki nam omogočajo izboljšati vsebino naše strani in ciljno oglaševanje. Če ne želite, da zbiramo informacije z uporabo piškotkov, obstaja v večini brskalnikov preprost postopek, s katerim lahko blokirate piškotke. Vendar se zavedajte, da se boste z blokiranjem piškotkov morda morali na sami strani večkrat ponovno logirati oz. prijaviti.

Uporaba zbranih podatkov
Občasno vas bomo prosili za določene neosebne podatke, s katerimi bomo lahko optimizirali našo spletno stran za vaš računalnik (npr. tip spletnega brskalnika, tip operacijskega sistema računalnika, IP naslov, vašega ponudnika internetnih storitev). Te podatke bomo lahko uporabili za interne namene, predvsem za izboljšanje vsebine strani modernakup.si. Modernakup.si lahko uporablja podatke v statistične namene, da bi lahko tako izboljšali našo storitev in spletno stran in ju tako še bolj prilagodili potrebam uporabnikov. Ti zbirniki podatkov (za statistične namene) in njihova analiza so namenjeni uporabi modernakup.si, ki pa jih lahko ponudi drugim kot povzeto poročilo za marketing, oglaševanje ali raziskovalne namene.

Zaupnost in varnost
Dostop do vaših osebnih podatkov omogočamo le zaposlenim, za katere je to potrebno, da vam lahko tako ponudimo izdelke oz. storitve. Imamo tako fizično, elektronsko kot tudi proceduralno zaščito, ki izpolnjuje vse zakonske zahteve in predpise in tako ščiti podatke, ki smo jih pridobili od vas na naši spletni strani, pred izgubo, zlorabo ali kakršno koli predelavo.

Kaj še morate vedeti o zasebnosti na spletu?
Po uporabi spletne strani modernakup.si zaprite svoj brskalnik, saj si tako zagotovite, da drugi ne morejo dostopati do vaših osebnih podatkov ali korespondence, če si računalnik s kom delite ali uporabljate računalnik na javnem mestu. Sami ste odgovorni za varnost in dostop do vašega lastnega računalnika.

Kadar koli na spletu prostovoljno podate svoje osebne podatke, se ti podatki lahko zbirajo in jih lahko drugi uporabijo. Skratka, če objavljate svoje osebne podatke na javno dostopnih spletnih forumih, boste morda prejeli neželena sporočila od tretjih oseb.

Na koncu ste samo vi odgovorni za tajnost vašega uporabniškega imena in gesla ter drugih podatkov, povezanih z vašim računom.

Ko uporabljate internet, vedno ravnajte previdno in odgovorno.

Če imate kakšno vprašanje o naših Pravilih zasebnosti ali bi radi preklicali svoj račun, nas kontaktirajte ali pošljite e-mail na info@modernakup.si.